Turberetning.

Tirsdag den 24. juni 2014.

Muk har nu været i Danmark i de tilladte 90 dage, så nu skal hun tilbage til Thailand.

Vi nåede lige i går at fejre Sct. Hans aften i Sejlklubben Lynetten, inden jeg nu følger hende hjem, vi rejser med ThaiAir fra Kastrup kl 14.25, planlagt landing i Bangkok Suvarnabhumi Airport onsdag den 25. juni kl. 06.00. Det er næsten 11 timers flyvning.

Ved afrejsen blev vi orienteret om, at vi sikkert havde for kort tid i Bangkok Suvarnabhumi Airport, så vi ville sikker ikke kunne nå det fly vi skulle rejse videre med til Ubon Ratchathani. Årsagen skulle være, at det tager meget lang tid i indrejsekontrolle og bagagen kan ikke sendes til Ubon Ratchathani idet de ikke har nogen toldkontrol, så vi er nød til at lave en ny indtjekning af bagagen i Bangkok.

Onsdag den 25. juni 2014.

Nyplantede rismarker.

Vi har haft en særdeles behagelig flyrejse, tiden gik meget hurtigt, vi nåede slet ikke at sove og så var vi fremme i Bangkok allerede kl 05.15.

Indrejsekontrolle foregik meget hurtigt, tidligere har jeg brugt omkring 1 time med at stå i kø, men idag kom vi igennem på under 10 minutter og bagagen kom også meget hurtigt, hvorefter vi var klar til at tjekke ind igen til en indenrigsflyvning til Ubon Ratchathani. Det er en flyvning som tager ca. 1 time.

Fra Ubon Ratchathani kørte vi i taxi til Kantharalak. Undervejs ringede vi til Sang Villa Hotel og fik bestilt et værelse til 77 kr i døgnet, her er vi nu flyttet ind og har fået nogle timers søvn.

Vi har haft strålende solskinsvejr indtil vi blev vækket af et hæftigt regnvejr. Vi er jo i regntiden så når det regner så kommer der virkeligt meget vand.

Regnen er jo en nødvendighed, for rismarkerne er netop blevet plantet til og så skal risen helst stå i vand indtil det bliver høsttid.

Torsdag den 26. juni 2014.

Sang Villa Hotel set fra bagsiden.

Efter en meget forstyrret nat er vi forhåbentlig nu kommet ind i den nye døgnrytme, vi har begge haft Jetlag.

Vi har fået anskaffet det mest nødvendige nemlig to paraplyer og de nødvendige baderemedier samt et simkort til min telefon, nu kan mit sædvanlige telefonnummer ikke bruges mere, jeg har underrettet det nødvendigste af min familie om det nye nummer.

Vi har for øvrigt haft en hel dag uden regn, temperaturen har været på op til 32 grader, luftfugtigheder er noget højere end jeg tidligere har oplevet, men det er også første gang, at jeg er her i regntiden. Regntid vil det være de næste 3 - 4 måneder.

Til aften har vi spist i en restaurant (udendørs) hvor der var buffet med råvarer, og så har vi selv grillet og kogt ved/på bordet i en "Mongolsk ildgryde". Ud over buffeen fik vi 2 store Leo øl og en cola til ialt under 100 kroner. Priserne er noteret blot for at fortælle jer om prisniveauet her i det nordøstlige Thailand (Isan-provinsen).

Her på hotellet er der gratis WiFi, så jeg behøver ikke at tænke på forbindelser til min PC, Tablet og Smartfone.

Søndag den 29. juni 2014.

Min nye Honda CLICK.

Så er det blevet søndag og mange ting har hændt siden i torsdags, hvor jeg sidst skrev her.

Jeg har blandt andet anskaffet en motorcykel (se billedet) så nu kan vi lettere komme rundt i området her. Vi har allerede været i Ban Koe for at besøge Muks storesøster. Jeg har været på en rundtur her i og omkring Kantharalak, for at finde ud af hvor vi egentlig befinder os, og hvordan gader og veje er indrettet.

Vi har stadig problemer med at sove på de rette tidspunkter, vi sover bedst fra kl. 5 - 6 om morgenen og indtil næsten middag, det er jo nattetiden i Danmark, nå men det kommer vi jo nok over sådan lidt efter lidt.

I dag tager vi nok på familiebesøg igen, til andre familiemedlemmer.

Jeg fortsætter om nogle dage.

Mandag den 30. juni - 7. juli 2014.

I denne periode har jeg/vi primært været plaget af forkølelse/halsbetændelse, jeg har fået noget thai medicin og det har hjulpet mig igennem trængslerne.

Vi har begge været syge, men vi har dog haft kræfter til at gå ud og spise, vi har også været et utal af steder for at se på bomugligheder i stedet for hotelværelse.

Mulighederne har været mangfoldige. Lige fra af låne/leje et jordstykke her i byen, hvor vi blev anbefalet at købe/leje en kontainerbolig som kunne opstilles på grunden.

Vi har også set på adskillige byggeprojekter hvor de sælger nye boliger, også byggegrunde har vi set på og hele rismarker som var til salg. Nå men vi har ikke besluttet os for noget endnu, så vi bor stadig på Sang Villa Hotel her i Kantharalak.

Vi har også besøgt Muk's broder som vier hele sit liv til budhismen, han er munk her i nærheden, og lever et liv næsten i ensomhed langt ude i junglen. Endvidere har vi haft besøg af en af Muk's børnebørn, en dreng på fem år, han kom her sammen sin moder som ikke mere lever sammen med faderen (Muk's søn).

Vi skal til bryllup på onsdag. (Muk's ældste søsters datter skal giftes)

Tirsdag den 8. juli 2014.

I morgen er der så bryllup i Ban Khwao hos Muk's søster og mand.

Vi har fået at vide, at vi allerede idag bør møde op. Jeg er meget spændt på hvordan et sådan bryllup forløber, så vi må nok hellere møde op.

Da vi midt på formiddagen kom frem til Ban Khwao, var der allerede 50 - 60 mennesker mødt op og de var i fuld gang med at klargøre til festen.

Der blev rejst telte og opstillet borde og stole/bænke, kvinderne havde travlt med madlavning. Det var enorme mængder af hvidløg og andre grøntsager som skulle renses og 6 ildsteder var klargjort til gryder i enorme størrelser.

Så ankom grisene. De havde købt fire grise, de tre var lige blevet slagtet hos naboen (den fjerde var i reserve). Det var bjerge af grisekød der blev slænget op på bordene, jeg var spændt på hvordan de ville gribe den sag an.

Der blev ikke diskuteret ret meget inden 6 - 8 personer huggede knivene i grisene og adskilte dem i dynger af knogler, skind og kød.

Hoveder, tæer, indvolde, lever, lunger, nyrer med videre, blev straks smidt i gryderne. Senere fulgte Alle knogler inklusive ribben, alt hugget i småstykker. Så blev der kogt, krydret og smagt til.

Kødet gik de igang med at smådele og derefter blev næsten alt til hakkekød. Og nu ved jeg hvorfor det hedder hakkekød, for det blev virkelig hakket med knive så det blev en grofthakket substans.

Skindet blev skåret i små firkanter med henblik på at koge fedtet af, og måske få sprød svær ef skindet.

Efter at knivene nu var ved at være uaktuelle i brug, kom øllerne frem og der blev spist suppe og hakkekød som var krydret som man nu gør det her i området. Jeg klarede mig med suppen, og så fandt jeg ud af at nogle af damerne havde en skål små frøer som var stegt, dem (altså frøerne) snuppede jeg nogle stykker af.

Jeg har helt glemt risene. Der var selvfølgelig kogt vel omkring 50 kg. løse ris.

Det var så forberedelserne til brylluppet.

 

 

Onsdag den 9. juli 2014.

Vi er inviteret til bryllup kl. 08.00 om morgenen. Så vi måtte tidligt op og afsted på motorcyklen igen til Ban Khwao.

Der var mange seremonier som jeg slet ikke forstod, men jeg kunne konstatere, at der er utroligt mange traditioner, som deltagerne kendte godt og som skulle gennemføres, men det primære i hele seremonien er nok at samle penge ind til brudeparret. de fik vist omkring 500.000 bath svarer til ca. 85.000 kr.

Brudgommen kom gående til adressen fulgt af det meste af familien og mange fra byen, han er klædt i hvidt og med ham kom også den person som er ansvarlig for den juridiske og budhistiske  del af seremonien.

Bruden var på adressen, altså hos sine forældre og de blev så forenet under seremoni med madvarer, guldsmykker, velduftende vand , et kogt svinehoved, og en kogt hane med mere, derefter går alle fremmødte forbi parret og hælder vand på deres hænder samt binder pengesedler omkring deres håndled. Deres brudesvende og brudepiger høstede også lidt penge omkring håndleddene.

Derefter var der spisning, man hentede fra gryderne ude i haven og satte sig hvor man nu havde lyst. de fleste sad på gulvet i huset eller på tæpper ude på vejen. Efterhånden man var mæt gik man hjem og midt på eftermiddagen gik oprydningen igang og så var festen slut.

Torsdag den 10. juli 2014.

Vi kørte igen til Ban Khwao for der var så meget mad, at vi skulle hjælpe med at få det spist.

For mit vedkommende blev det nu mest til noget af det flæskesvær som nu var kogt sprødt, Muk spiste det meste af den hane som havde indgået i seremonierne, jeg syntes den var for sej, men Muk nød det tilsyneladende.

Brudeparret tog sig af de store mængder hakket grisekød der var til rest, det blev saltet og blandet med hvidløg, hvorefter det kom i små plastikposer sammen med en chili, luften blev klemt ud af posen som blev lukket med elastik. Dette kød må ikke komme i køleskab og i løbet af 3 - 4 dage er det surt og velsmagende. Jeg bryder mig ikke om dette sure kød, men Muk siger, at det er da ikke noget at tale om sammenlignet med den gamle ost jeg ynder at spise.

Nu er festen totalt forbi, måske indtil de inviterer på surt grisekød.

Fredag den 11. juli 2014.

Idag og weekenden over er der Candle Festival, det er en af de store begivenheder for buddhisterne. Det kan vel nærmest sammenlignes med Alle Helgensdag, det er en festival til minde om alle døde.

Vi mødtes i templet i Krachang, herfra var der optog igennem og rundt om byen, efter denne gåtur går man 3 gange rundt om tempelbygningen. Jeg følte mig lidt til grin, for jeg vandrede rundt med to store gule stearinlys under armen. Nå men "Skik følge eller land fly".

Efter dette optog og en ceremoni i templet, tog vi videre til "Kyllingeskoven" for at besigtige et projekt hvor der bygges en helt ny lille villaby med 60 - 80 huse plus senere nogle forretningsbygninger ud til hovedvejen. Jeg kunne godt tænke mig en af de to etagers villaer. Der er kun to huse tilbage som ikke er reserveret.

Søndag den 13. juli 2014.

Jeg vil idag ud og se på landbruget her i Thailand. Tog en tur på motorcyklen, og så på rismarker, det er her i området den vigtigste afgrøde. Der er også store områder med thaikartofler samt gummitræer, og så selvfølgelig masser af frugttræer for eksempel bananer, rambutan, licitin, papaia, mangostan og durian. Jeg fik brug for nogle af de mange læskure som findes langs vejene, for der kom adskillige regnbyger under turen. Jeg sluttede af ved at køre igennem en nedlagt grusgrav som nu er naturområde, og derefter til "Kyllingeskoven" hvor jeg fik en grillkylling som frokost/middag

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gunhild Pedersen | Svar 20.09.2014 19.42

Det er en god og hyggelig beretning,Jeg har en bror der har en lille grisefarm sammen med hans kone (kæreste) i Nakhon Ratchasima 30250 i Thailand.

per | Svar 11.07.2014 13.09

Det lyder rigtig spændende Jørgen, du får virkelig nogle store oplevelser. Misunder dig en en lille smule
Ha'det nu godt og hils Muk.

Per

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.03 | 21:51

Kære Jørgen
vi ønsker dig et stort tillykke med fødselsdagen, håber at du har det godt.
savnede dit julebrev, som du jo har skrevet de sidste mange år. Kh. Ann

...
09.01 | 20:20

Hej Anette
Tak for kommentarer.
Det var så den historie, idag lever jeg som enkemand i Thailand, men jeg har stadig min campingvogn i Danmark.
Hilsen
Jørgen Ulm

...
09.01 | 17:03

Jeg faldt tilfældigt over din historiske camping bog Sjovt at genopfriske hvordan det var. En fin måde at vise udviklingen på. Tak for kigget

...
23.06 | 18:25

flot side
www.in-joy.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE