Bemærk, at dagbogen vil blive ført i omvendt orden.

Afskedsmiddag i Bangkok, inden eftervirkningerne opstod.

Søndag den 19. maj - fredag den 24. maj.

Om søndagen fløj jeg fra Ubon Ratchathani til Bangkok, og flyttede ind på Majestic Grande Hotel Sukhumvit Soi 2.

Her var jeg indtil hjemrejsen den 23. maj hvor jeg ankom til Kastrup den 24.maj om morgenen.

Den sidste aften i Bangkok spiste jeg en middag sammen med Muk, vi fik masser af alt godt fra havet herunder også rå østers, et par timer efter middagen blev vi meget syge og måtte på en antibiotica-kur. Jeg tabte fire kilo i løbet af natten (der var personvægt på værelset).

Den følgende dag var jeg dog så frisk igen at jeg kunne tage flyveturen hjem.

Lørdag den 11. maj - lørdag den 18. maj.

Der opstod en pause i min føring af dagbog, det skyldes dels at jeg blev smittet med forkølelse og halsbetændelse samtidig med at vi en hel dag havde 38 grader i skyggen, hvilket næsten uundgåeligt vil give feber, så jeg havde det ikke ret godt, men med noget thailandsk medicinering kom jeg det da igennem.

Hønsefødder kan godt spises, thailænderne spiser det hele.

Fredag den 10. maj.

Mad kan man jo altid skrive om, for nogle er det ligegyldigt, for andre kan det være en nydelse, for mig har det i dag været en udfordring.

Omkring frokosttid blev jeg inviteret til at spise papaiasalat, det er en typisk ret her i Isan provinsen, det er meget stærkt krydret med chilli og fiskesovs som stinker langt væk. Endvidere var der friturestegte hønsefødder.

Til aften fik jeg en grøntsagssuppe på svinekød, den var helt ukrydret, der ud over var der nogle meget chilli krydrede retter samt nogle friturestegte kakkelakker (eller noget der lignede), kakkelakkerne kunne godt spisen, men smagte ikke af noget.

God nat og tak for i dag.

 

Kakkelakker eller hvad? Men spisen kan de.

Torsdag den 9. maj.

I dag er jeg børnepasser, hele den store familie er indkaldt til møde i regionsforvaltningen, det er noget med periodiske opfølgninger på familiernes arbejds og boligforhold m.v.

Onsdag den 8. maj.

En rigtig slappe-af dag, ligesom alle de andre dage.

I dag vil jeg rigtigt blande mig i middagen, så jeg kørte til TESCO for at få et ordentligt stykke oksekød, og så vil jeg vise dem hvordan man laver en god steak med tilbehør.

Sådan gik det dog ikke. For det første fandtes der ikke oksekød i dette store supermarked, men der blev indkøbt diverse tilbehør og et par flasker rødvin ( en flaske Thailandsk rødvin og en flaske fra Sydafrika), og så satsede jeg på at der var oksekød på det åbne marked.

På markedet lykkedes det at finde en oksefillet (det var det eneste oksekød), det var godt nok en tynd og uafpudset filet på godt 2 kg. som jeg fik for 100 kr.

Så var jeg klar til at lave middag. Jeg pudsede fileten af og skar 16 pæne stykker. Men inden jeg nåede at reagere var alle mine bøffer og afpudsningen smidt op i et fad og blandet med det "sædvanlige", blandt andet kokosmælk, soya, salt, sukker og mange andre krydderier.

Jeg havde ellers indkøbt hel sort peber, som jeg ville støde i deres morter.

Jeg forsøgte nu at stege mine bøffer i dansk smør, men nogle sådan fugtige svende er nu ikke nemme at få stegt med en pæn stegeskorpe, og slet ikke da jeg fik at vide, at der endelig ikke måtte komme farve på kødet, (det kom der nu alligevel).

I mellemtiden fik de riskogeren sat igang, for ris kan ikke undværes til en middag for thaier.

Al min afpudsning fra fileten satte de i frituregryden for det skulle ikke kasseres.

Så blev det endelig spisetid.

Bøfferne var spiselige, men afpudset smagte meget bedre og var mere mørt. Thailænderne sad selvfølgelig og pillede bøfferne fra hinanden med fingrene. Brokolien som var meget letkogt var virkelig fin.

Peberkornene fik jeg findelt i en morter, den slags peber plejer de ikke at bruge, men jeg skal love for at det smagte dem. De brugte en til to store teskefulde på hver bøf.

Rødvinen fra Thailand, var for mig nærmest udrikkelig, det var meget sødt saftevand med lidt bitterhed.

Den Sydafrikanske rødvin var rimeligt god.

Der blev flere bøffer til rest, som sikkert i morgen kommer i frituregryden.

Man skal vist ikke blande sig i deres madlavning.

Tirsdag den 7. maj.

I dag er det massagedag, jeg fik overtalt Muk til at komme igang igen med massage.

Det blev til 3 timers thai-massage.

Thai-massage er massage uden olie, men til gengæld bliver alle muskler og led godt gennembearbejdet af Muk's fingre, hænder, albuer, knæ, fødder og hele hendes krops vægt. Virkningen er fin, men det kan godt give noget ømhed i kroppen som dog hurtigt går over.

Det værste var at få masseret maverigionen, jeg følte nærmest, at alle mine tarme blev flyttet rundt, for derefter at blive lagt på plads igen.

Middagen, som jeg i dag ikke blandede mig i, kom til at bestå at kogt grisekød. Hvad det var for noget "kød" var ikke lige til at bestemme, men jeg fandt da et enkelt stykke regulært grisekød, ellers var det nyrer, hjerter og noget andet ubestemmeligt der var mest af, der var selvfølgelig ris til. Jeg sørgede for øllet.

Mandag den 6. maj.

Også i dag er det primært poolen der bliver benyttet, men nu skal jeg på markedet i Kantharalak for at finde på noget til i aften.

Udvalget er ikke så stort, det er primært kyllinger og grisekød, og så er alt skåret i nogle underlige stykker.

Det er egentlig også helt ligegyldigt hvordan kødet er skåret ud, for det ender altid i småstykker til at stege, koge eller grille så det er lige til at spise med fingrene sammen med ris.

Søndag den 5. maj.

Det blev til en dag ved poolen, men det er da også udmærket. Jeg bliver ikke solbrændt, solen er for hård til at opholde sig i så jeg søger skygge som alle andre.

Jeg har ikke spist ret meget i dag, for jeg har vist overbelastet min mave med chilli, det er jo en "brændende" kost der bliver serveret.

Det nyindkøbte landområde med nybygget hus.

Lørdag den 4. maj.

Der er planlagt en tur til et nyindkøbt stykke landbrug til datteren som bor i Australien. Det er hendes australske boyfrind som har betalt det.

Det viste sig at være et areal med rismarker som var klargjort til plantning af ris, der mangler blot vand, men det kommer inden for den næste måneds til.

På grunden var en lille areal fyldt op over vandniveau, og der var et lille hus under opførelse, det var det forældrene ville bese og kontrollere.

Efter dette landbrugsbesøg kørte Mug og jeg til Kantharalak for at få massage (Mug kan ikke massere selv, for hun har migræne).

Det blev et lidt interessant besøg, for på massagekliniken var der seks mænd til at massere, de fem var totalt blinde den sidste, som var ejeren kunne genkende penge på nogle få centimeters afstand.

Da Muk trængte meget til at få masseret migrænen væk blev det til tre timers massage til hver af os. Min konklusion er, at de blinde nok har mere følelse i fingrene en seende mennesker.

I Kantharalak købte vi ind så vi kunne fortsætte grillfesten.

Fredag den 3. maj.

Der er en masse børn som kommer og besøger mig, det er måske ikke så meget mig, men poolen der trækker, jeg er nok kun en undskyldning for at bruge hotellets pool, som er den eneste i byen.

I aften skal være den helt store grillaften, jeg kører på lånt motorcykel til Kantharalak, det meste af familien også Muk fulgte med. Jeg gav Muk hvad der svarer til 250 - 300 kr. og så blev der eller købt stort ind af kød, fisk, blæksprutter og masser af grønt, det var rigeligt mad til 12 - 14 personer, det rygtedes jo at der var grillfest så der kom gæster fra nær og fjern, flere af dem har jeg mødt tidligere. Det blev en rigtig hyggelig aften.

 

Torsdag den 2. maj.

I går blev det sent, så der blev slet ikke pakket ud, det skal så gøres i dag. Der skal også hilses på værtinden, hvis mand jeg ikke tidligere har hilst på for han arbejder på Filippinerne i et luftfartsselskab, men i dag var han hjemme ved konen så jeg fik en sludder med ham. Der er ikke andre gæster på hotellet for tiden.

Om aftenen var jeg igen samme sted som i går. Det er forøvrigt hos Muk's søster og svoger. De har to voksne døtre som bor i henholdsvis England og Australien og en efternøler en dreng på vel 12 år. Døtrene og har efterladt deres to døtre hos bedsteforældrene. Hende fra Australien er dog hjemme for tiden.

Der var ingen mad i huset bortset fra resterne fra i går. Vi kørte afsted mod Kantharalak for at finde nogle grilkyllinger, sådan en tre stykker så var der mad til hele familien og gæster, Muk er også tilstede, så der er også mulighed for massage.

Onsdag den 1. maj.

Så er det dagen hvor jeg bryder op fra Ao Nang.

Kl. 15.35 flyver jeg fra Krabi Airport til Bangkoks gamle lufthavn Muang Airport, med ankomst kl. 17.00.

Her er der en time til at skifte til et fly som kl 18.00 afgår til Uban Ratchathani, med ankomst kl 19.00.

I Ubon Ratchathani venter der en bil som kører de 80 kilometer til Krachang. Til Krachang Yai Guest House (www.siambaan.com).

På trods af en vis træthed efter rejsen tog jeg på aftenbesøg hos den familie som jeg sidste år besøgte mange gange. De havde forberedt en middagsret som havde kogt hele dagen og bestod af  oksehud kogt med diverse grønne blade hentet i junglen og i naboens hegn tilsat masser af chilli og khar (Thailandsk udgave af ingefær). Retten var spiselig, men dog ikke netop min livret. Det var godt at jeg tog en ramme øl med på besøget. Øl drikker de ellers ikke så meget for det koster det samme som i Danmark, og det er meget dyrt for dem.

Tirsdag den 30. april.

Jeg startede dagen med igen at få den store behandling af venstre fod, det gjorde lige så ondt som forleden dag, men det ser ud til at have en gavnlig virkning. Men som Muk siger, nu ikke være for optimistisk, det kan tage lang tid og du har kun tre uger tilbage i denne omgang.

Derefter har jeg prøvet at gå en længere tur, det ser lovende ud. Jeg var en tur på "Den gamle Ao Nang Beach". Meget er ændret men meget er stadig ved det gamle f. eks. "Last Cafe" og "Last Ficherman". Jeg fik som sædvanligt en god snak med ejeren af disse to steder.

Om aftenen var jeg ude hos dværgene for endnu engang at få et stort fiskearrangement

Barbermaskinen kom til at gå lidt tæt på idag.

Mandag den 29. april.

Jeg har været på en lidt længere køretur på motorcykel til Klong Muang, det var også for at se gamle kendte steder, og så var det ellers hjem til hotellet for nogle timers kropsmassage og lidt supplment til venstre fod.

Jeg har idag arrangeret videre rejse. Jeg rejser herfra på onsdag den 1. maj. Det bliver med fly til Bangkok og derefter videre med fly til Ubon Ratchathani.

Det er en flyvetur på ca. 2000 kilometer ialt.

Her bliver jeg hentet og kørt i bil til Kantaralak, mere nøjagtigt til landsbyen Krachang. Jeg har bestilt værelse på Krachang Yai Guest House. Der boede jeg også sidste gang jeg var i den del af Thailand.

Her vil jeg kunne løbe på Muk igen for det er hendes hjemby, og så kan jeg fortsætte min massagebehandling.

 

Ao Nang Riviera Beach.

Søndag den 28. april.

I dag står det primært på fodmassage, og jeg skal love for at der blev arbejdet. I to timer blev to tæer og en fodballe masseret, det gjorde forfærdeligt ondt, men det er somom der sker noget efter behandlingen. Da det ikke er muskelproblemer jeg har, men nervemæssige føleproblemer, er det ikke helt ordinær behandling jeg får, men jeg har tiltro til at hun har ekspertisen til at udføre arbejdet.

Ellers har jeg været ude og køre lidt, jeg har blandt andet besigtiget et byggeprojekt som ligger direkte til stranden. Det er et projekt jeg har fulgt genne facebook, hvor jeg har bygherren som ven. Det er en meget stor villa som skal anvendes til udlejning primært i forbindelse med for eksempel afholdelse af bryllupper og lignende. Gad vide om han kan tjene pengene hjem. 

Massagedame Muk.

Lørdag den 27. april.

Jeg er jo taget her til Thailand for rigtigt at få slappet af og tænke lidt på fremtiden, det er så det tiden går med.

Massage skal der være tid til, så jeg har igen i dag fået tre timers behandling, det er rigtigt saliggørende, men jeg kan se på massagedamen Muk, at det er noget som tærer på hendes kræfter. det er somom hendes kræfter overføres til mig gennem massage, men det er måske lige hvad jeg trænger til.

Vi har idag snakket en del om mine problemer i venstre fod, som er en følge af Neuroboreliose for nu snart tre år siden. Hun mener, at massage må kunne gøre noget godt for helbredelse og ikke blot som danske læger siger "du skal blot vente 8 - 10 år , så bliver det måske bedre".

MUK.

Fredag den 26. april.

Jeg har besluttet ikke at anskaffe mig et thaitelefonnummmer, hvis nogen vil have fat i mig kan i ringe på nummer: +66851343106 Jeg vil sørge for, at ejeren af dette nummer normalt altid vil kunne finde mig, i skal blot spørge efter mig. (Hun heder Muk og er engelsktalende).

Jeg har jo også min danske telefon med, så i kan altid forsøge med nr. 51301626, men den aflæser jeg kun en gang dagligt. Og så er der jo muligheden for at skrive mails, men det er ikke sikkert at jeg er online hele tiden.

Jeg har lejet en motorcykel som jeg plejer,samme sted og samme pris som sædvanligt. Det er en let  og billig måde at komme rundt på.

Jeg har idag kørt lidt lidt rundt for at træffe gamle bekendskaber, jeg fik snakket med en 5 - 6 stykker.

Ellers kan jeg fortælle, at her som sædvanligt er dejligt varmt. Her til aften sidder jeg og spiser udendørs, her er stadig 33 grader.

Jeg har fået massage idag, en time fodmassage og to timer til resten af kroppen, det var dejligt. Det er forøvrigt hende Muk jeg får massage af og hun er en af de bedre til faget.

 

 

 

 

 

 

 

Bangkok Suvarnabhumi Airport.

Torsdag den 25. april.

Afrejste rettidigt fra Kastrup og mellemlandede planlagt i Bangkok Suvarnabhumi Airport. Afrejsen fra Bangkok blev forsinket næsten en time, Den næsten nye lufthavn i Bangkok er for hårdt belastet.

Jeg har fløjet hele vejen med Thai Air.

Jeg blev som aftalt afhentet i lufthavnen, jeg befinder mig nu i Ben's House, som nærmest er et hotel, Det ligger med flot udsigt, og som en overraskelse så er morgenmad inkluderet.

Jeg har mødt politibetjenten Ban, han er kommet helt over sin hjerneblødning som han fik sidste gang jeg var her i Thailand, men hans stilling i politiet er vist ændret lidt.

 

Bungalow BLUE BA YOU.

Onsdag den 24. april.

Jeg har nu fået pakket og er klar til at drage afsted. Jeg venter blot på at klokken skal blive 11.30 så tager jeg metroen til Kastrup lufthavn.

Jeg har bestilt logi i Ao Nang for en til to uger. Det blev ikke i en bungalow hos BLUE BA YOU som jeg ellers havde annonceret, jeg har fået et lidt billigere sted, så må det vise sig om det er et sted der er til at bo i, ellers kan jeg altid finde et andet sted.

 

Rejseplanen kan du vælge i menuen i venstre side.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Herluf | Svar 11.05.2013 19.52

Tak for dine rejsebeskrivelser - jeg siger velbekomme og SKÅL - kom her og få noget ordentligt mad. k.h. Herluf

Per | Svar 10.05.2013 12.32

Hej Jørgen,
Man må sige du kommer ind på livet af Thai'erne. Fortsat god appetit
Per

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.03 | 21:51

Kære Jørgen
vi ønsker dig et stort tillykke med fødselsdagen, håber at du har det godt.
savnede dit julebrev, som du jo har skrevet de sidste mange år. Kh. Ann

...
09.01 | 20:20

Hej Anette
Tak for kommentarer.
Det var så den historie, idag lever jeg som enkemand i Thailand, men jeg har stadig min campingvogn i Danmark.
Hilsen
Jørgen Ulm

...
09.01 | 17:03

Jeg faldt tilfældigt over din historiske camping bog Sjovt at genopfriske hvordan det var. En fin måde at vise udviklingen på. Tak for kigget

...
23.06 | 18:25

flot side
www.in-joy.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE